Aprendre a aprendre

El llibre Coneix el teu cervell per APRENDRE A APRENDRE, és el llibre que l’expert en neurociència i psicologia educatives Héctor Ruiz Martín ha escrit per ajudar els estudiants a desenvolupar bones estratègies d’aprenentatge: aquelles que es basen en l’evidència científica sobre com aprèn el cervell.

SOBRE EL LLIBRE

Una de les claus de l’aprenentatge autoregulat és el coneixement de bones estratègies metacognitives que promoguin aprenentatges significatius, duradors i transferibles. De fet, la recerca reflecteix que aquest és un dels factors amb més impacte per a l’assoliment dels estudiants i, en conseqüència, per a la seva motivació i autonomia.

En aquest llibre, l’Héctor Ruiz Martín comparteix amb els més joves els seus coneixements sobre com aprenem i, en concret, sobre les accions i circumstàncies que ens ajuden a aprendre millor. 

Amb un estil directe i molt amè, els alumnes de 12 anys en endavant aprendran estratègies com la pràctica de l’evocació, la pràctica entrellaçada o l’estudi elaboratiu, descobriran la importància de planificar-se i no deixar-ho tot per l’últim moment, i apreciaran els beneficis de col·laborar per aprendre. En altres paraules, aprendran a aprendre.

Un llibre ideal per introduir la competència d’aprendre a aprendre a les tutories des d’una perspectiva científica fonamentada sobre com funciona el cervell.
TEXT DE LA CONTRAPORTADA

Sabies que la ciència ha revelat les accions i circumstàncies que fan que el teu cervell aprengui de manera més eficaç? 

En aquest llibre, un científic t’explica de manera senzilla i molt amena com aprèn el teu cervell i què pots fer per treure partit de tot el seu potencial.

Entre les seves pàgines descobriràs…

  • Que tant les persones que tenen facilitat per aprendre com les que no, poden millorar el seu rendiment enormement si empren les estratègies d’aprenentatge adequades: aquelles que s’alineen amb la forma com el cervell aprèn millor!
  • Que la majoria d’estudiants no coneixen aquestes estratègies i els que les desenvolupen espontàniament obtenen un enorme avantatge sense ni tan sols saber-ho.
  • Que el teu cervell és molt més poderós del que creus pel que fa a la seva capacitat d’aprendre. Cada vegada que aprens alguna cosa modifica la seva estructura!

Quan aprens sobre com aprèn el cervell, aprens a aprendre!

OPCIONS DE COMPRA